Хто і як створив дермокосметику

15 Квітня 2014 765

image

Ми вже встигли розповісти вам декілька цікавих речей стосовно дермокосметики, але не відповіли на ще одне цікаве питання: як саме виникло таке поняття? Сьогодні ми виправимося і розповімо про те, кому ми маємо дякувати за цей винахід.

Як і всі великі історії, ця почалася у невеличкому містечку Кастр, на півдні Франції. Саме там видатний науковець, провидець  П’єр Фабр розпочинав свою кар’єру фармацевта. Справжній  професіонал за покликанням, закоханий у свою справу, він піклувався та щиро любив покупців своєї аптеки.  З іншого боку, він тісно співпрацював з лікарями та уважно дослухався до їх потреб.

image

Аптека, у якій починав П’єр Фабр. Вона працює до сьогодні

Протягом багаторічної практики він неодноразово спостерігав, що препарати часто виявляються агресивними і викликають побічні реакції (наприклад, сухість шкіри). Тому потрібні засоби, які можуть компенсувати ці недоліки. Пан П’єр Фабр розумів: косметичні продукти не підлягають ретельному контролю та не мають таких суворих стандартів виробництва, як  ліки. А отже, їх безпека не є ідеальною.

Так саме завдяки пану П’єру Фабру на межі злиття косметики та фармацевтики  народилась нова концепція: засоби для ефективного догляду й лікування шкіри та волосся, що при цьому  є максимально безпечними. У 1965 році запрацювало виробництво таких засобів, а напрям отримав назву «дермокосметика» (від лат. «dermo» - шкіра, та «kosmeticos» - прикраса).

Сьогодні дермокосметика П’єр Фабр  – успішний напрямок, що інтенсивно розвивається. Ці засоби призначаються лікарями, а продаються в аптеках – там, де є фахівець, який допоможе грамотно підібрати продукт із урахуванням типу та стану шкіри або патології, що турбує. Суворе дотримання цього принципу – запорука нашої з вами безпеки і здоров’я та гарантія отримання найкращого результату.

Вас також може зацікавити