Avene: історія бренду

21 Квітня 2014 921

Сьогоднішнім постом ми продовжуємо розповідати цікаві факти про дермокосметику і сьогодні детально розповімо про бренд Avene.

Історія бренду Авен розпочалась у маленькому містечку Авен-Ле-Бен, що розташований далеко від цивілізації посеред національного заповідника у Піренеях.  Легенда розповідає про коня, який захворів на шкірну хворобу . Його відпустили на вільний випас, а через деякий час помітили, що шкіра тварини повністю здорова! І все завдяки тому, що кінь купався місцевій річці Ль’орб.

image

Містечко Авен-Ле-Бен сьогодні

Після цього випадку на джерело почали приїздити люди, що мали шкірні захворювання, і вже у 1874 році джерело було визнано урядом Франції  об’єктом національного надбання.

image

Табличка, що засвідчує: джерело Авен -  об’єкт національного надбання.

 image

image

Так виглядали купальні на джерелі у 19 столітті.

image

image

Афіша, що рекламує відпочинок на джерелі Авен.

 Протягом наступних ста років цікавість до джерела поступово згасала  - далися взнаки світові війни та віддаленість від великих промислових міст.

Одного разу пан П’єр Фабр – засновник компанії П’єр Фабр Дермо-Косметік був у гостях у ресторані в сусідньому містечку. Хазяїн закладу розповів гостю  про джерело, яку ось вже 30 років є у повному занепаді. Пан П’єр Фабр зацікавився та вирішив придбати джерело. Всі оточуючі крутили пальцем біля скроні – навіщо вкладати чималі гроші у руїни та клаптик землі посеред гір?

Але пан П’єр Фабр володів унікальною інтуїцією та даром бачити на перспективу. Можливо, він згадав як майже 100 років тому унікальна вода, закоркована у пляшки, врятувала тисячі людей, що обгоріли на страшній пожежі у Чикаго, а можливо, уявив собі, як вона зцілює тисячі малюків, що страждають на дерматити, і вони нарешті спокійно сплять вночі…   

image

Саме так виглядала пляшка з Термальною Водою Авен, яку відправили до Америки для лікування постраждалих на великій пожежі у Чикаго.

 Пан П’єр Фабр придбав джерело, 10 років досліджував властивості термальної води, та  вже у 1966 на руїнах виросла сучасна термальна станція, обладнана за останнім словом техніки. За останні 10 років більше ніж 22 000 пацієнтів пройшли тут курс лікування, левова частина з них – діти. Унікальна дерматологічна вода дарує їх шкірі пом’якшення, заспокоює та зволожує її, чинить протизапальну дію. Вона дозволяє досягти ремісії таких складних хвороб як атопічний дерматит, екзема, псоріаз, іхтіоз та ін.. Пан П’єр Фабр передбачив вірно:  вдячні пацієнти знову і знову повертаються в це чарівне місце, щоб зарядитись здоров’ям на  весь рік.

Вас також може зацікавити